Skip to main content

FAQ til bloggen

·678 words·4 mins

Hvorfor blogger du?

Hvorfor ikke? Det er en måte å nå ut til folk på, og jeg synes alltid det er like moro når noen kommenterer at de har lest det-og-det på bloggen eller tilbakemelder at noe var interessant. Dessuten har jeg teflon-hjerne, så det meste jeg dytter inn i full fart ramler ut. Derfor er det en måte å dykke ned i materien på å jobbe meg gjennom ting for å kunne blogge om det.

Hvor lenge har du holdt på?

Tja, den første postingen på bloggen med blosxom var 11. juni 2004. Jeg tror jeg hadde noen forsøk med annen teknologi før det. Øl begynte jeg ikke å blogge om før året etter.

Blogger du bare om øl?

Nei. Planen var å blogge om mye rart, men i det siste har interessen min stort sett konsentrert seg om ølkultur, hjemmebrygging, bryggerihistorie og slikt. Jeg har en plan (har vi ikke alle) om å komme i gang med å blogge litt mer, om blant annet min egen hjemmebrygging, om hagen, om språk, om IT-drift, om politikk, kommentarer til aktuelle hendelser og mye annet. De som bare ønsker å se øl-delen av bloggen kan bruke url http://anders.geekhouse.no/blog/beer.

Hvorfor bruke blosxom?

I utgangspunktet var det kanskje en reaksjon mot overoppblåst programvare, samt litt nysgjerrighet overfor blosxom, og dessuten er perl et morsomt språk, og som ingeniør kommer jeg bare til å rote det fryktelig til om jeg forsøker meg på et «pent og spennende» design, og ikke minst: hvorfor ikke. Med tiden har jeg fått en liten svakhet for blosxom, og det har heller gått litt prestisje i å få det til å virke enn å skifte til noe annet. Blosxom er pent og elegant - ja, under panseret, selv om det primitivt i ordets negative forstand over panseret. Jeg kommer sikkert til å fortsette med blosxom, halvveis på pur trass.

Hvorfor ikke flere anmeldelser av øl?

Jeg hadde endel anmeldelser i starten, men det er egentlig en nokså kjedelig sjanger. Det blir lett formelaktig og litt introvert. Samtidig med den prosessen der jeg kom til den konklusjonen, så ble jeg også mindre interessert i å ta notater mens jeg smakte, og mer interessert i å smake og nyte såvel ølet som situasjonen jeg smakte det i. Det er strengt tatt mer interessant å smake øl enn å skrive om det, og det minst interessante er vel å lese om det - eller noe slikt.

Kan jeg sende deg øl for vurdering?

Jeg anmelder få øl her, se over. Dessuten har jeg en «greie» med at jeg ikke er bekvem med å anmelde kommersielle øl jeg får gratis. Det har ikke så mye med reklameregler og slikt å gjøre som det har med etikk rundt promotering og å holde sin sti ren for mistanker om inhabilitet. Om du er hjemmebrygger og vil ha tilbakemelding, så skal Norbrygg ha et opplegg rundt å vurdere og tilbakemelde øl.

Hvorfor det teite navnet på bloggen?

I utgangspunktet kalte jeg bloggen min «Life begins at fourty» på et tidspunkt der jeg selv fylte førti. Til neste fødselsdag endret jeg det til dagens navn «Det står en-og-førti øl», og tanken var at jeg skulle endre navnet for hvert år, med en tall-referanse til alderen min. Planen var at året etter skulle den hete «Livet, universet og alt». Men det gikk som det ofte går, intensjonene ble ikke fulgt opp, og blogtittelen fra en-og-førti-årsdagen ble værende. Kanskje jeg endrer den senere, kanskje ikke.

Kommentarer fungerer dårlig her!

Uff-ja, jeg vet det. Det jobbes med å finne en bedre løsning. Jeg tror litt av problemet ligger i at det er en kombinasjonsfeil mellom blosxom og browseren, siden det fungerer fint i mange kombinasjoner, men tydeligvis ikke i andre. Det jobbes som sagt med det.

Er det fritt frem for å kommentere?

I utgangspunktet er det fritt frem, men det er likevel noen regler. Litt forenklet: ingen spam, hold relevans til temaet og la det være kortfattet og oppfølgende informasjon. Dessuten er det min blog, så jeg forbeholder meg å slette eller forkorte kommentarer etter eget forgodtbefinnende.