Skip to main content

Posts

2022


Kenotaf - et tomt gravmæle

·156 words·1 min
En kenotaf er en grav som er tom, altså en grav eller gravmæle et annet sted enn der personen faktisk er begravet. Om dette sier Mayers Fremmedordbog: Kenotaphium, s. Cenot-.

2016


Vitensenterfjas

·1590 words·8 mins
Vanligvis er jeg en tolerant fyr som lar verdens slurv og feiltrinn passere med et sukk. Men det er grenser, som da vi besøkte Vitensenteret i Arendal. Jeg ble nesten sittende og gråte, og Magni tvang meg til høytidelig å love å blogge om det.

2015


Den lille istiden

·1127 words·6 mins
Den siste måneden har det versert en historie i Dagbladet (her og her) som kan overforenkles til: «Glem global oppvarming, for nå kommer istiden!» Det er tull, selv om det har en liten kjerne av substans.

2014


Frk Vable på telefonen

·494 words·3 mins
Jeg har snakket med frøken Vable - sekretæren til Onkel Skrue. Neida, jeg fabler ikke, jeg ble oppringt en gang for lenge siden og spurt om jeg var flink til å bygge korthus.

Kronogram

·173 words·1 min
Kronogram,: indskrift, hyppigst paa latin, hvis fremhævede talbogstaver sammenlagt udgjør et aarstal, f.eks. «LVtetIa Mater s»Vos DeVoraVIt», d. e. 1572 (Bartholomæusnattens aar). Fremmed-ordbog., Aschehoug Chrono·d**i**·stichon: (s. Distichon), ogs. Chrono·gr**a**mma el. Chron**o**·stichon, gr.

2013


Hvordan abonnere på denne bloggen?

·189 words·1 min
Denne bloggen bruker Blosxom som underliggende teknologi. Slik det er satt opp, kan du bruke abonnementer med RSS 2.0. Dersom du vil ha en slikt abonnement for hele bloggen, bruker du:

Redundans

·454 words·3 mins
Redundans betyr noe som er overflødig. Det er lite tankekors at det er et svært negativt ladet ord når man snakker om personalpolitikk, mens når temaet er IT-drift, så er redundans noe pent og vakkert som alle vil gjerne ha.

I ellevte time

·404 words·2 mins
Den ellevte timen er den som går fra klokken 10:00 til 10:59, på samme måte som den første timen går 00:00 til 00:59. Av en eller annen grunn er det mange som tror det er i aller siste liten.

Ferieslutt

·88 words·1 min
Så er ferien – og den medfølgende selvpålagte bloggefrien – over for denne gang. Det samme er pappapermen jeg har hatt fra 1. januar i år, og som av en eller annen merkelig grunn ikke gav så mye fritid som jeg så for meg.

2012


I love ... someplace

·58 words·1 min
Selgeren av denne T-skjorta lurte kanskje noe fælt på hvorfor den solgte dårlig til tross for at «alle» skulle ta bilde av den. Bildet ble tatt sommeren 2011 i Arendal. T-skjorta ble solgt av en gateselger med stand i sentrum.

Diskkrasj ...

·149 words·1 min
Bloggen har vært nede noen dager, og forklaringen er like enkel som den er pinlig: jeg hadde et diskkrasj. Jeg skal ikke kjede leserne med tekniske detaljer, men backupen var gammel og jeg måtte rekonstruere de siste to årene av øl-delen av bloggen fra ulike kilder og tilsvarende lost-and-found-filer.

Snakke forbi hverandre

·254 words·2 mins
Her er en klassiker innen det å snakke forbi hverandre i en driftssammenheng. Bruker: kontor-PC»en min fungerer ikke. Sysadmin: (Feilsøker) ahh, det er xxx, den må bootes. Bruker: Åja. (Drar tilbake til kontoret.

ECC-minnet som feilet

·594 words·3 mins
For en stund tilbake fikk en av mine kolleger helt ufrivillig en leksjon i hva kombinasjonen av dårlig kundebehandling og manglende systemforståelse kan lede til. Han hadde en tjeneste som var såpass viktig at de hadde bestilt tjenermaskinvare som den kjørte på - deriblant ECC-minne.

De tre hovedproblemene

·357 words·2 mins
Har du vært ute for en IT-driftsavdeling med tekniske problemer? Joda, visst kan systemadministratorer stri med tekniske problemer, men det som virkelig skaper utfordringene er - satt på spissen - noe annet:

Siste vår for TDT4285

·322 words·2 mins
Faget som jeg har undervist siden omkring 2000 - TDT4285 Planlegging og drift av IT-systemer - blir tatt ut av fagplanen etter at det er undervist dette vårsemesteret. Det er en generell revidering av fagplanen for å konsolidere fagutvalget og tematisk spredning på instituttet som økser bort blant annet driftsfaget.

Long time no blog

·163 words·1 min
Det har gått flere dager uten at jeg har fått blogget … sukk. Det er kort og godt fordi jeg utfra dårlig tidsplanlegging holdt på å få et ublidt møte med en tidsfrist og har satt dager og kvelder og rettet eksamensoppgaver.

2011


Om meg og bloggen min

·81 words·1 min
Jeg heter Anders Christensen og er over middels nerdete på litt for mange områder. Opprinnelig er jeg fra Arendal, men jeg klarte aldri å komme meg bort fra Trondheim etter studier ved NTH.

FAQ til bloggen

·678 words·4 mins
Hvorfor blogger du? Hvorfor ikke? Det er en måte å nå ut til folk på, og jeg synes alltid det er like moro når noen kommenterer at de har lest det-og-det på bloggen eller tilbakemelder at noe var interessant.

Hagen og terror

·1464 words·7 mins
I forgårs hørte jeg Carl I. Hagen uttale seg på radio. Jeg har ikke sitatet foran meg, men jeg tror jeg rimelig korrekt gjengir ham som: «Ikke alle muslimer er terrorister, men nesten alle terrorister er muslimer».

Infisert og nydelig

·329 words·2 mins
Sukk, her sitter jeg med batch 63 av vårt hjemmebrygg. Det er en nydelig SMaSH laget på amber og Simcoe … og så er den infisert. Jeg vet ikke om det er det korrekte navnet, men «micro-derm» er hva mange kaller denne infeksjonen for.