Skip to main content

Besøk til Tautra kloster

·184 words·1 min

Idag var jeg med Sopp- og nyttevekstforeningen på urtetur til Tautra. Rett nok er Tautra mer kjent for sitt fuglemangfold, men det er også litt av hvert av planter der ute. Jeg tok to avleggere av strandplanter, og dessuten kjøpte jeg med endel stauder fra Klostergården. Et besøk til klosterruinene og Klostergården som ligger like ved siden kan på det sterkeste anbefales! Rent bortsett fra at været var litt for godt og litt for varmt, så var det en ypperlig tur.

Hjemme igjen har jeg klipt plenen på østsiden, luket bedene for skvalderkål som sitter frem fra rotsegmenter, og jeg har plantet ut de plantene jeg fikk med hjem. De er:

Silene maritima «Robin Whitebreast» (Strandsmelle) Leontopodium alpina (Edelweiss) Ryllik Nellik Incarvillea delavayi (Rosebasun) Hosta undulata «variegata» (Bølgebladlilje) Inula ensifolia (Sverdalant) Hyssopus officinalis (Isop) Amaranthus caudatus (Revehale) Cheiranthus cheiri (Gyldenlakk) Senecio cineraria «Silberzwerg» (Sølvkrans)

De siste hadde jeg sådd, de øvrige kom fra Klostergården, og jeg glemte å få spesifikasjonen på neliken og ryliken, men det var ikke av de vanligste variantene.

Ellers ser jeg at lupinene er i ferd med å springe ut.