Skip to main content

Nettverksfrustrasjoner

·418 words·2 mins

Sukk. Akkurat nå har jeg 50% oppetid på nettverket hjemme, fordi nettverksmodemet fra Bluecom fungerer annethvert halvminutt. Ja, du leste rett. Dersom jeg pinger, så kommer ca 30 pingpakker gjennom, så det ca 30 som ikke kommer igjennom, så kommer ca 30 igjennom … og det hele repeterer seg ad neuseam. Eller rettere sagt, slik hangler det en periode på rundt en halvtime, så er nettet ok en halvtime, så og så repeterer dén rytmen seg over en periode på rundt seks timer. Vanligvis går det noen dager mellom hver gang vi har en slik periode.

Det er nærmest som tortur å regne. Når jeg har tid til å feilsøke, så er alt ok, mens når jeg har det travelt, går den inn i sykler på halvminutter oppe og nede. Derfor jeg har aldri fått feilsøkt det skikkelig. Og med litt planlegging, så overlever jeg det alltid. Jeg har utviklet en teknikk med auditable pings og multitasking, så når det plopper i høyttaleren så kontekstsvitsjer jeg over til den oppgaven som trenger nett - i 30 sekunder. Det er en overdrivelse å si at det er en behagelig måte å jobbe på: ikke er det effektivt å kontekstsvitsje oppgaver to ganger per minutt, og heller ikke er det behagelig å sitte å lytte til plingingen, men det går …

Tidvist har det fungert å boote ADSL-modemet, men det fungerer visst ikke lengre. Jeg tror det er noe som går i metning eller krasjer eller noe slikt, og så tar det ca 30 sekunder å resette. Det er heller ikke slik hele tiden. Grafene under viser hvordan det går i perioder, for siste halvannen dag og siste halvannen uke. De måler tiden frem til først og siste overførte byte i en wget fra en webside på NTNU.

Oppetid for nettet siste uka

Oppetid for nettet siste uka

Men nå er snart tålmodigheten slutt - hvilket betyr at nettet kommer til å virke prikkfritt i et par dager. Jeg kjenner blodtrykket stige bare ved tanken på å skulle kontakte en telefonkundeservicesenterhelpdesk for å forsøke å forklare dette feilmoduset. Det har virket som om det er en tendens til at det er verst på natta, enten frem mot midnatt eller like etter - så det er ikke helpdeskserviceåpningstidsvennlig. Som allerede nevnt er det heller ikke repeterbart på kommando, så det er et feilsøkingsmareritt.

Det er et feilmønster som ikke kunne vært mer frustrerende om det var ondsinnet designet av mine verste fiender. Det enkleste er vel å innse at Bluecom var et dårlig teknisk valg, og skifte til ny leverandør. Arrrrrgh!