Skip to main content

Say Cheese (Anders lærer litt om prising)

·257 words·2 mins

I går kjøpte jeg blant annet en pakke med amerikansk Cheese and Macaroni på Ultra på Solsiden. Jeg syntes nok det hele ble litt dyrt, og da jeg kom hjem, så jeg at jeg hadde betalt for en fire-pakning av dette til 59,-. Dette kommer vanligvis pakket fire og fire i plast, mens Ultra hadde pakket dem ut i enkeltpakninger, men glemt å justere prisen tilsvarende ned.

Jeg tok med kvitteringen og trasket tilbake. Strengt tatt hadde jeg jo en dårlig sak, for hylla var priset konsistent med hva jeg betalte, det var bare at på kvitteringen var det oppgitt til en fire-pakning. Det vil si at det var først i ettertid jeg kom på at dette kanskje var litt vel dyrt, og det er jo heller mitt problem enn Ultra sitt problem. Likevel, prisingen deres var feil og misvisende.

Ultra taklet det helt greitt, og jeg fikk overskytende penger igjen, og de takket meg for at jeg sa ifra og slikt. Likevel fikk jeg et sjokk, for da de priset om pakkene, så gikk den fra å være fire-pakninger til 59,- til å bli en-pakninger til 29,90. Det er vel omtrent 100% ekstrapris for å selge i detalj i stedet for en gros. Det stod temmelig så klart for meg at (og hvordan) Ultra er en overpriset butikk for de som ikke stiller store spørsmål ved prislappene.

Det er kanskje på tide å bli litt mer obs på hva ting faktisk koster? Kanskje jeg til og med kan lage det bedre og billigere selv utfra enkeltråvarer?