Skip to main content

Marinemuseet og falskjermhopping

·276 words·2 mins

Idag skulle jeg hente Magni i Skien, der hun har hoppet fallskjerm de siste dagene. For å slå to fluer i en smekk, så dro jeg i forkant til Marinemuseet i Horten. De hadde den originale verftsmodellen av Najaden, den dansk-norske fregatten som HMS Dictator senket på Risør havn i 1812. Jeg vurderer om jeg skal bygge den når jeg er ferdig med Bluenose. Det som slo meg med den var ikke størrelsen, men formen på akterskipet. Den minnet mest av alt om en gammeldags pinkie fra Newfoundland-kysten. Det vil si at den har en form på akterskipet som mest av alt minner om forskipet, nesten som et vikingskip - selv om det bare er fra vannlinja og nedover. Det gjorde at den var svært smal bak, slik pinkier skal være. Jeg har lest mange hylninger av den, men jeg synes ikke den var ekstremt vakker i den formen - men det er jo smak og behag. Modellen var i alle fall veldig fin. Meget forseggjort, nøyaktig og utgammel. Dessverre fikk ikke tak i tegninger og slikt, men jeg har god tid på meg til finne dette før jeg evt starter på den.

De hadde også en motortorpedoboåt og en ubåt liggende. Det var enkelte ting jeg lurte på angående utbåten, så jeg ringte til Andrew Iversen. Han har tjenestegjort på ubåt av akkurat denne klassen. Dermed fikk jeg en guidet tur på ubåten via mobiltelefon. Det er mangt man kan bruke mobiltelefon til!

Akkurat sitter jeg å skriver i bilen på Geitryggen flyplass, der Magni nettopp landet etter hopp nr 9 denne langhelga. Det gikk bra. Nå etterpå skal vi på middag med fallskjermklubben. Namnam.