Skip to main content

Anders fant drømmelinjalen sin!

·241 words·2 mins

I dag svinset jeg snarest innom Øksendals bokhandel på min lørdagsbytur, og i andre etasje fant jeg drømmelinjalen min - den har jeg lett etter i flere tiår.

Det er en Esselte DP/WP Ruler, der DP står for Data Processing og WP står for Word Processing. Den måler fixed width horisontalt i tegn med 10, 12 og 15 i pitch, og linjeavstand horisontalt med 6 pica og 8 lpi (lines pr inch). Det var Word processing-egenskapene.

Så var det Data Processing-egenskapene, den har en skala for å telle hullkort, opptil 450 hullkort med gradering på ti kort, og så har den en annen skala for å linjere opp hullene på hullkort både horisontalt (fra posisjon 0 til 80) og vertikalt (fra posisjon 0 til 9 og X og R - som vi kalte 11 og 12.

Jeg kommer kanskje ikke til å få bruk for den, for den har gradering i hverken centimeter eller tommer, men jeg har alltid ønsket meg en slik. De hadde en på orakeltjenesten, men jeg knabbet den ikke da jeg forlot åstedet.

Dette er en ekte nerdelinjal. Jeg skal ta den med på jobb på mandag, og så skal jeg snike meg ned i museumslageret og sjekke at graderingen for hullkortbunker stemmer med de bunkene vi har der nede. Det skal jeg! Kanskje litt etter arbeidstid, når jeg tenker meg om. Hurra for Øksendal! De hadde mye annet interessent også, men jeg turde ikke lete videre.