Skip to main content

Kjøpte enda en ny bok idag

·216 words·2 mins

Jeg hadde klart å holde meg siden Mamutsalget tidligere i år, men idag røk forsettene, og jeg endte opp med en bok. Å kjøpe bøker har vært en frustrerende opplevelse for meg, ikke bare fordi det tømmer lommeboka og overfyller bokhylla - uten at jeg får tid til å lese det. I tillegg opplever jeg at boka jeg kjøpte for 349,- to år senere går for 39,50 på siste etappe av Mamutsalget. Og jeg har ikke engang fått tid til å lese den i mellomtiden!

Så jeg hadde bestemt meg. Når jeg ser en interessant bok, så skal jeg ha is i magen. Jeg skal ikke kjøpe. Jeg skal kanskje lese på omslaget og blade litt i den - men jeg skal ikke kjøpe. I stedet skal jeg vente til neste Mamutsalg. Alle de bøkene jeg synes er interessante har en tendens til å selge dårlig allikevel, så de blir ikke utsolgt. De ender med store restopplag.

Likevel endte jeg idag opp med Joachim Fests bok om Hitlers siste dager. OK, jeg har sprukket, og jeg tror jeg fortstår hvordan røyere har det når de forsøker å slutte. Men jeg skal ta det inn igjen og fra nå av skal jeg ikke kjøpe en eneste bok frem til neste Mamutsalg. Jeg skal være standhaftig. Helt sant!