Skip to main content

Norsk spam breier seg utover

·310 words·2 mins

Idag fikk jeg igjen spam fra en norsk spammer. Denne gangen var det kom den moralsk fordervede idiotien fra ARM Lingua AS, som tydeligvis er et firma i Halden. Jeg kan ikke skjønne at noen ville kjøpe språkkurs fra noen som bedriver spamming, men det er jo mange som er dumme her i verden.

Drittsekkene hadde crawlet IDIs websider (jeg ringte dem, og fyren som hadde underskrevet spammen - Terje Dahl - bekreftet det på telefonen). Snodig å snakke med en spammer forresten. Han hørtes akkurat så sleip og slesk ut som jeg forestiller meg spammere må være, men kanskje akkurat det bare var fordi jeg var irritert og amper og ikke akkurat i humør til å oppdage forsonende sider ved en spammer. Nåja. Han påstod at de hadde klarert det med Forbrukerombudet, men akkurat det finner jeg svært tvilsomt, fordi Websidene til Forbrukerombudet (som de selv linket til!) sa akkurat det motsatte av hva denne Lingua-personen påstod de hadde sagt til ham. Det er vel heller en svært «kreativ» tolkning fra ARM Linguas side, tenker jeg.

Det er nemlig lov å kontakte bedrifter og organisasjoner uoppfordret i salgssammenheng på elektroniske midler. Men det skal da skje til de offisielle og ikke de private addressene. Disse utskuddene her hadde (sålangt jeg kan se i farten) ukritisk samlet sammen en rekke addresser fra IDIs websider og sendt til dem. Jeg har fått på anders, på anders.christensen, og til alt overmål også på bounce-owner. De to første er kanskje vagt i nærheten, siden jeg har drevet med innkjøp og brukt disse i den sammenheng (men aldri til språkrelatert ting). Det siste aliases (jada, jeg sjekket det, og første received-linja sa at det den var mottatt av halden.net fra TerjesPowerBook.local for delivery til bounces-owner@idi.ntnu.no) er en mellomting mellom uforklarlig forvirrethet og et blatant overtramp.

Måtte det gå dette firmaet og dets ansatte dårlig!