Skip to main content

Kanskje TT kan starte med "ståbusser"

·326 words·2 mins

Jeg bor på Buran og arbeider på Gløshaugen. Om morgenen tar jeg en eller annen buss til byen, og deretter vanligvis nr 5 til Gløshaugen (den fortsetter til Dragvoll). Om ettermiddagen er det omvendt. Ofte blir det nummer 6 fra byen til Buran.

Problemet mitt er at alle bussene jeg ser ut til å ta er stappfulle. Vanligvis er det bare ståplass. Neida, det er ikke fordi jeg er uheldig. Det spiller liten rolle om jeg tar bussen klokken 7.30 eller 9.00, eller om jeg hjemover tar den klokken 15.00 eller 21.00. Like fulle synes de å være. Anslagsvis må jeg stå på hver tredje tur, noen andre må stå på hver tredje tur, slik at det bare er omkring hver tredje tur der det er sitteplasser ledig.

TT må gå med et enormt overskudd!

Så til forslaget mitt. Siden vi allikevel stort sett må belage oss på å stå på TTs busser, hvorfor ikke ta det helt ut? Hvorfor ikke kaste ut setene, installere flere rekkverk, og erklære femmeren for en «ståbuss»? Det er jo tross alt stort sett bare studenter som tar den, og de er vel friske nok til å stå. Dessuten kunne jo TT tjene enda mer når de kan få flere på hver buss.

Videre er det lettere å stappe folk tettere når det er helt åpent i bussen, fremfor når det er en smal midtgang. Da ville bussjåførens tradisjonelle oppfordring om å trekke lengre inn i bussen kunne avvikles. I stedet ville det bare være å slippe på flere og la dem presse seg inn.

Sikkerhet, sier du? Tja, tatt i betraktning at det ser ut til at TT beregner at det skal være ståpassasjerer på femmeren mesteparten av dagen, så kan det da ikke være noe farlig? Dersom det var uønskelig med ståpassasjerer, så burde de etterhvert ha skjønt poenget, og fått ut flere busser på den ruta.

Det ville se ut som en gammeldags krøttervogn, men pytt sann.