Skip to main content

Hvert år gjør de det ...

·301 words·2 mins

Så kom dagen. Dagen da TT går over til sine sommerruter. Den kommer like plutselig hvert år. Plutselig en dag går det ikke lengre 13 busser to ganger i timen innover Innherredsveien forbi der jeg bor. Det går bare et tre-fire stk.

Men den store forskjellen kommer når jeg skal med bussen videre opp til Gløshaugen - det er samme bussen som går til Dragvoll. Tidligere gikk den seks ganger i timen. Men nå går den bare to ganger i timen.

Det er egentlig stor forskjell, for dersom bussen går hvert tiende minutt, så venter du i snitt bare fem minutter, og rent mentalt betyr det at du ikke gidder å sjekke når neste buss går. Bussene går normalt så ofte at det går «alltids» en buss. Ikke stress eller sjekk klokka eller planlegg: det går alltids en buss, og mister du den er det bare ti minutter til neste.

Men med buss hver halvtime blir det annerledes. Mentalt er det som griper meg tanken på at jeg må rekke bussen, ellers er det en halv time til neste. Planlegging er stress, og jeg hater det. Kanskje jeg heller skulle kutte ut TT og spassere til Gløshaugen i sommer - det tar ca en halvtime, hvilket er akkurat like lenge som jeg kan risikere å strande i Dronningens gate dersom jeg feilberegner bussen.

Jeg forstår ikke hvorfor ikke TT kjører med flere busser mellom 8 og 9 og mellom 15 og 16. Vi snakker jo om byens og kanskje fylkets største arbeidsplass. Men det skal de ha, de konverterer til normale ruter når studentene kommer tilbake - tidligere har de først gjort det en uke eller to inn i semesteret. Og de kjører fire busser pr time til Gløshaugen i uke 33 som er den uka da førsteklassingene tjuvstarter på semesteret.