Skip to main content

Siste vår for TDT4285

·322 words·2 mins

Faget som jeg har undervist siden omkring 2000 - TDT4285 Planlegging og drift av IT-systemer - blir tatt ut av fagplanen etter at det er undervist dette vårsemesteret. Det er en generell revidering av fagplanen for å konsolidere fagutvalget og tematisk spredning på instituttet som økser bort blant annet driftsfaget. Jaja, alt har tross alt en ende.

Dersom det er noen som ønsker å få med seg dette faget, må de kaste seg rundt realtivt fort. Siden det er et datateknikkfag, så er det visse formelle krav: såvidt jeg husker er det generell studiekompetanse og fordypning i matematikk. Men merk at jeg ikke jobber på studieadministrasjonen, så det er mulig at jeg tar feil her. Jeg har tatt feil i dette før! Sjekk med studieadministrasjonen eller kontakt meg direkte om du er usikker.

Kravet om matematikk er mest et formelt krav for fag som er en del av det gamle siv.ing-løpet. Selve driftsfaget har ikke i seg selv noe matematikk som konkret krever at man har fordypning i matematikk.

Første forelesning er tirsdag 10. januar kl 08:15-10:00 i aud H1 i Hovedbygget på Gløshaugen (vi snakker NTNU i Trondheim). Andre forelesning er torsdag 12. januar kl 11:15-12:00 i aud F6 i Gamle fysikk. Øvingene er mandager kl 15:15-17:00, men det er bare ganske få uker der det er obligatorisk oppmøte på dette tidspunktet. Deretter repeteres det ukentlig. Det er fullt mulig å kaste seg på selv etter første forelesning, men det blir verre for hver uke, og klokka tikker i retning noen oppmeldingsfrister som er veldig absolutte.

Det har vært snakket om å bygge faget om til et EEU-kurs (eksamensrettet etterutdanning), men vi får se om det blir noe av det.

Inntil videre tenkte jeg kanskje å blogge litt om IT-drift parallelt med undervisningen i den grad tiden tillater. Forhåpningen er synergetisk å hente materiale fra det jeg foreleser, men uten at jeg har tenkt å begrense meg til tematisk til det.