Skip to main content

Skulle rydde, gjettet kryssord

·235 words·2 mins

Jeg skulle rydde på kontoret denne helga, men det ble like så mye kryssordgjetting som det ble rydding. Magni gav meg Dagbladets Magasin-kryssord, og sa at jeg ikke ville få den til, og dermed var jo det gjort.

Jeg fikk det til, selv om min kryssordgjetting var noe rusten. Jeg satt igjen med et halvt dusin ord som jeg ikke fikk til, da jeg ble oppmerksom på kryssord.no, der de hadde et kryssordleksikon som hadde alle de ordene jeg ikke kjente: boligen paulun, sangeren Werner, plagget efod og slike nøtter.

Men jeg fikk da stort sett ryddet kontoret mitt også, heldigvis. Nå kan jeg se bordplata (den er av tre!) Det store spørsmålet nå er vel helst hvor lenge jeg klarer å holde det ryddig. Jeg er en uforbederlig rotekopp. Det er ikke det at jeg ikke klarer å lage orden og systemer, det er heller det at jeg ikke klarer å vedlikeholde dem og følge dem opp.

Det er faktisk et stort problem. Jeg har brukt en liten formue på å kjøpe bøker som forteller meg hvordan jeg skal strukturere livet mitt og komme i orden og planlegge dagen min og slikt. Men når det kommer til stykket, så ser det ikke ut til at det virker for meg - bare for de som klarer å gjøre slike ting rent intuitivt. Hjelp, hva skal jeg gjøre for å holde orden, planlegge arbeidsdagen og slikt?