Skip to main content

Stod tidlig opp -- presidentdebatten

·274 words·2 mins

Jeg la meg ikke så tidlig, men jeg stod desto tidligere opp, klokken 02.55. Ja du leste riktig. Jeg ønsket å se på presidentdebatten på TV. Egentlig var det helt irrasjonelt, for den var jo tilgjengelig på nettet etterpå, så jeg kunne jo like gjerne ha stått opp halvannen time tidligere i stedet for midt på svarteste natta.

Nåvel, jeg ville se «the real thing», og det gjorde jeg. Det var et underlig skue.

Bush hadde sikkel eller en busemann eller noe slikt i sin høyre munnvik. Den var ikke stor, og den var der bare første tredjedelen av debatten, men den var skikkelig distraherende. Det så ut som han frådet! Det er i alle fall bevis på at han ikke hadde radiomottaker i denne debatten. De ville ha bedt ham tørke seg rundt munnen.

Ellers klarte Bush å si at USA bare hadde 50% av nødvendig influensavaksin i vinter, og at det skyldtes at fabrikken i Storbritannia hadde fått forurensning i produksjonen, OG at det skyldtes at legemiddelfirmaene var redd for søksmål. På en og samme gang. Dersom produksjonen er forurenset, så BØR de med rette være redd for søksmål dersom de slipper det ut på markedet? Hvilken dyp sammenheng er det jeg har gått glipp av? Og hvorfor out-sourcer de vaksinene sine til England når de forsøker å forby reimport av medisiner fra Canada fordi det er «for usikkert»?

Et annet høydepunkt var da Bush lattermild og sjokkert benektet at han noensinne hadde uttalt at han ikke var «concerned» angående bin Laden. Innen debatten var over hadde vel de fleste TV-stasjonene plukket frem klippet fra en pressekonferanse der han sier akkurat dette.