Skip to main content

Ikke akkurat en typisk dag på jobben

·222 words·2 mins

Det så ut til å kunne bli en typisk dag på jobben. Jeg hadde en trippelbooking rundt 13:00 og ellers en bugneferdig dagsplan. Men så, klokken 12:30 går strømmen på Gløshaugen. Sukk.

Det tar helt frem til klokken 13:50 før den er tilbake, og systemet vårt er ikke oppe før nærmere 16:00. Det er ikke det at vi ikke kan få systemet opp raskere, men snarere at Murphy ikke glemte oss denne gangen heller. Først bootet vi en av tjenerne på feil rotfilsystem, så vi ikke fikk logget inn på den før noen kom på å bruke systempassordet fra før sommeren. Intuitivt, ikke sant?

Dernest viste det seg at tre hele rack stod på samme UPS»en, og når de trakk strøm samtidig med at UPS»en ladet opp etter strømbruddet, så gikk sikringen. Og vi har jo selvfølgelig ikke lengre tilgang til sikringsskapet, så da var det å vente på en vaktmester som kunne komme og låse opp. Dobbeltsukk.

Nåja. Jeg tror det meste kom opp, selv om jeg er overbevist om at det er mindre detaljer som vil dukke opp utover hele denne uka. Jeg hater strømbrudd. Enten får vi ha det så ofte at vi takler det greitt, eller så får det være så sjelden at det ikke er noe problem. Men to ganger pr semester er akkurat midt i mellom.