Skip to main content

Nye dokumenter om Bush

·383 words·2 mins

Så da har man kommet litt lengre i jakten på hvor George W Bush var mellom 1. mai 1972 og 30. april 1973. Til nå har det bare vært kjent at han var i Alabama, der han jobbet på en valgkampkampanje, og fra militærtjenesten (som han skulle avtjene ca en helg i måneden) finnes det ingen dokumenter annet enn noen bilder fra en tannlege.

Så når det har vært reist spørsmål om han stakk av fra tjenesten, har det blitt besvart med «Jammen, han fikk jo en ærefull dimmitering fra tjenesten, da kan han ikke ha gjort noe galt. Har du noen indikasjoner på at han har gjort noe galt?» Problemet har vært at man ikke har noen indikasjoner på noe som helst – har han ikke har gjort noe rett – at han ikke har gjort noe som helst. Og der har saken vært strandet i ca 10 år.

De har utlovet 10000 USD til den som troverdig kan stå frem og si at de så ham utføre militærtjeneste i Alabama, men ingen har gjort krav på denne dusøren.

Men så, i går kveld på 60 minutes, viser det seg at de har funnet nye dokumenter, i rullene til en av Bush sine overordnede: Et dokument som beordrer ham til å ta en medisinsk undersøkelse (så kan kan beholde sin operative status som flyger). Dette fra forøvrig den første gang en slik medisinsk undersøkelse ville omfatte tester for narkotikamisbruk, som var på vei inn det amerikanske samfunnet på den tiden. Bush har alltid vært vag på spørsmål om bruk av kokain, og har svart på slike spørsmål med utsagn som «jeg ville ha passert sikkerhetsjekkingen i min fars administrasjon» fremfor et klart «nei, det har jeg ikke brukt». Clinton hadde evige problemer med en joint som han «ikke inhalerte fra», vil Bush få problemer med «stakk fra ett års militærtjeneste for ikke å bli tatt i å bruke kokain»?

Dernest er et notat om som besvarer hans muligheter for å slippe tjenste, ett som beorderer ham på bakken og tar fra ham hans operative status, og til slutt ett der sjefen hans nekter å gi ham en god tjenesteuttalese til tross for «press».

Vi har alltid «visst» at det var ild ifm Bush sin militærtjeneste, men her kommer det ut litt røyk.