Skip to main content

Prinsessen og Babylons skjøge

·674 words·4 mins

Ja, da er ikke agurktiden over. Märtha Louise har startet treårig skole for utdanning innen new-age, og alle avisene har kastet seg over nyheten. Jeg reagerte med en gang jeg så navnet på skolen: Astarte Educations. Astarte er nemlig en semittisk gudinne, og som sådan har hun (eh, gudinnen, ikke prinsessen) ved flere anledninger vært i basketak med jødedommen

  • som jo er grunnlaget for vår hellige kristne tro.

Astarte kalles også Ishtar, Astartu og mye annet. Hun kalles tidvis «The Lady of Byblos» i følge Wikipedia-artikkelen, men i bibelen er hun kalt Babylons skjøge - og det er ikke mye pent som skrives om henne der. Var det ikke en jødisk konge som rensket ut Baals- og Astarte-dyrkelsen som hans mor hadde bragt til Jerusalem? Nåja.

Det må da være litt traumatisk for Den Norske Kirkes øverste leder å ha en datter som tukler med gamle avguder. Et navn som Astarte Educations burde være like usvelgelig for dem som f.eks Lucifer Management eller Gehenna Communications. Eller har vi kommet såpass langt at man egentlig ikke bryr seg med det. Gamle symboler mister sin verdi i all historieløsheten, og brukes for sin dekorative verdi. Alle som gikk rundt med Che Guevara-portretter var neppe kommunister - de fleste visste vel neppe at han var det selv.

Jeg tror ikke på noen av valørene i alt dette ånde- og englepratet, men jeg mores over deres fantasikonstruksjoner. La oss se litt på en av Märtha Louises troskolleger: Arnt Johan Lein. Han har i flere år misjonert for Ashtar-kommandoen. Ja, navnet er neppe helt tilfeldig valgt, det er en blanding av Astarte og Ishtar, og trolig bare en annen stavevariant. De har websider og cool logo og alt som skal til. Men la oss hoppe uti det …

Ashtar-kommandoen ligger nemlig med noen millioner romskip rundt jorden, og de suger opp slem karbondioksyd og bytter den ut med snill ozon, men vi kan ikke se dem, for de er i en annen dimensjon og kommuniserer med oss på kjærlighetsfrekvensen, som bare de få utvalgte klarer å tune inn på. De har kommet nå, fordi verden skal gå under 21 desember 2012, og da skal de frelste få komme til en høyere dimensjon, men de andre ender på Helvete, som er en planet som går i bane rundt Solen og Sirius med en rundetid på ca 26000 år. Lein vet dette, fordi han har vært oppe i romskipet hos dem og blitt fortalt det. Han har til og med kopulert med Gry Janniche «Svake menneske» Jarlum der oppe, og deres felles datter lever på Venus (eller var det Mars?). Han forteller helt oppriktig om det, og det er ikke tvil i min sjel om at han dette er genuint sant for ham.

Det er mulig jeg har introdusert noen ekstra faktafeil i det overstående, for det var tatt etter hukommelsen. Det er et sammensurium av ulike mer eller mindre eksotiske religioner, myter og annet. Det er i denne konteksten jeg tror Märtha Louises engleskole må tolkes. Neida, hun tilhører neppe Ashtar-kommandoen, og new-age-verdenen er så oppsplintret at det får en anarkistkongress til å virke uniformert. Men Ashtar-kommandoen er en representativ lapp i det lappeteppet som new-age er, og som Märtha Louise nå trår inn som aktør i.

Og det er neppe bare et ullent «jeg tror nok at engler finnes» - slik som 40% her til lands visstnok mener. Såvidt jeg forstår prater hun med engler og føler seg kompetent til å lære andre opp i å prate med dem. På websidene deres står det at de også har kurs i jording (ikke tenk elektrisitet her), englekontakt og mirakelskaping. Deres tre-årige utdanning (til 24.000,- pr år) fokuserer første året på reading (ikke tenk litteratur her), andre året på healing, og tredje året på berøring (ikke tenk massasje her).

Dersom grunnloven hadde vært kjønnsnøytral på sytti-tallet, så hadde vi idag vært kun et hjerteattak fra å få henne som statsoverhode. Og de var ikke et angrep på kjønnsnøytraliteten i arverekkefølgen til tronen, men på den foreldede statsformen som et monarki er.