Skip to main content

Svada, øl og gamle bøker

·199 words·1 min

Så har jeg fått gjort litt i dag også. Ikke mye, men litt. Først og fremst har jeg satt opp en Web-grensesnitt til Svada - noe jeg lenge har gått og hatt lyst til å gjøre. Svada er et program jeg skrev i 1993, etter modell fra et urgammelt Fortranprogram fra Studio-54 (forløperen til Programvareverkstedet). Det genererer kort og godt tilfeldig tekst. Men dersom termer og fraser blir passelig tåkete, så kan teksten bli akkurat tilstrekkelig vag til at leseren ikke helt klarer å skille mellom meningsløs, hvit støy og det at teksten er på et plan som leseren ikke helt klarer å følge med på. Test det selv, det ligger her. Eventuelt kan du se litt eksempel på output her.

Dernest fikk jeg lagt inn et par kapitler til av Vilhelm Krags «Fra det blaa Bryggerhus». Alt er skannet, men det er fryktelig mye jobb med korrekturlesing. Men det går fremover, og målet er å få det inn i Prosjekt Runeberg.

Men nå er det snart slutt, Magni har fått to billetter til Trondheimsplus» juleølsmaking i kveld. Det var visst rundt 20 ulike sorter, og mange av dem er utenlandske. Det skal bli morsomt. Jeg gleder meg! :-)